Mijn travel-bucketlist


Iedereen kent ze wel of heeft er vast ergens eentje liggen….een bucketlist. Dé lijst met dingen erop die je echt gezien of gedaan moet hebben. Ik heb ook een bucketlist, maar dan vol met reisbestemmingen. Ik ben namelijk gek op reizen en ik wil zo veel mogelijk verschillende plekjes van de wereld ontdekken.

Helaas, of eigenlijk niet, wordt deze lijst alleen maar langer in plaats van korter. Ik lees graag verhalen over reizen en als ik iemand hoor praten over een reis dan wordt deze al snel toegevoegd aan mijn lijstje met bestemmingen.

In mijn travel-bucketlist staan een aantal roadtrips. Hoe dat komt? Afgelopen jaar (maart 2016) heb ik mijn allereerste roadtrip gemaakt. Samen met mijn vriend hebben we bijna vier weken door Florida gereisd. Voor ons beide was dit de eerste roadtrip en dat is ons super goed bevallen. Het is heerlijk om iedere dag de vrijheid te hebben om te doen en laten waar je zelf zin in hebt. Een mooi strand? Dan blijven we toch een uurtje langer. Dit smaakt dus zeker naar meer voor ons. In het vliegtuig terug naar huis waren we stiekem alweer aan het fantaseren wat onze nieuwe roadtrip gaat worden.

blog_america

1. Roadtrip Westkust Amerika

Na een roadtrip door Florida kan een roadtrip langs de westkust van Amerika natuurlijk niet ontbreken. Los Angeles, The Grand Canyon, Death Valley en natuurlijk Las Vegas. En als we dan toch in Las Vegas zijn dan plannen we het natuurlijk zo dat we Electric Daisy Carnival mee kunnen pakken. Ja ja, ook buitenlandse festivals bezoeken behoort tot onze travel-bucketlist.

blog_surfen

2. Leren surfen op Hawaï

Waar kun je nou beter leren surfen dan op Hawaï? Het lijkt me ontzettend gaaf om te leren. Ik wordt wel snel zeeziek dus ik weet niet of surfen dan een goed idee is, maar het is het proberen waard. En naar Hawaï gaan staat toch al op mijn travel-bucketlist dus waarom deze twee items niet combineren?

blog_mexico

3. Zwemmen met walvishaaien

Er zijn maar een paar plaatsen op de wereld waar je met walvishaaien kunt zwemmen. Isla Mujeres in Mexico is één van deze plekken. Het schijnt zelfs de nummer één plek van de wereld te zijn om met walvishaaien te zwemmen. Ik hoop dat we in juni dit punt kan afstrepen van de bucketlist want dan gaan we naar Mexico.

blog_noorderlicht

4. Slapen onder het Noorderlicht

Ik hou eigenlijk helemaal niet van de kou maar slapen in een ijshotel en het Noorderlicht bewonderen is één van de hoogtepunten op mijn travel-bucketlist die ik echt gedaan moet hebben. Hoe cool (haha, leuke woordgrap) is het om te slapen in een iglo met glazen dak en het Noorderlicht vanuit je bed te kunnen bewonderen? En nee… het is geen droom, het bestaat echt!

blog_europe

5. Roadtrip Europa

Het lijkt me ontzettend gaaf om een roadtrip door Europa te maken om te ontdekken wat voor moois er allemaal te vinden is dichtbij huis. Tijdens het plannen van een nieuwe reis komen toch vaak de verre bestemmingen met mooie stranden en palmbomen als eerst voorbij. Maar dichtbij huis is ook veel moois te ontdekken. Hoe mijn ideale roadtrip door Europa eruit ziet weet ik nog niet, maar de landen Zwitserland, Italië, Oostenrijk en Kroatië worden zeker opgenomen. Als we dan toch in Kroatië zijn kunnen we meteen het festival Ultra Europe meepakken natuurlijk.

Tot zover de top 5, in willekeurige volgorde, uit mijn travel-bucketlist. Mocht ik iets kunnen afstrepen dan breng ik jullie daar natuurlijk van op de hoogte.

10 januari 2017 By Simone Dudok Persoonlijk Travel , Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Simone Dudok

Hallo, ik ben Simone en ik blog over van alles waar ik me graag mee bezig houd. Have fun!

Meer over mij weten? >>
Instagram
  • 💙 #babybump #19weeks #pregnant #babyboy #babymoon #holiday
  • Breakfast with a view 🌴 #holiday #babymoon #grancanaria #riugrancanaria
  • Babyboy or babygirl? #16weken #zwanger #babyboy #babygirl
  • "Yes, ik mag eindelijk aan iedereen laten weten dat ik stiekem al op mijn eerste festival ben geweest" #tomorrowland #13wekenzwanger
  • One life, one passion, one family ❤ #electronicfamily #trancefamily #day2 #andrewrayel
  • Live Today, Love Tomorrow, Unite Forever… ❤ #tomorrowland #weekend2 #magical #trancefamily
  • Tomorrowland 2017!! ✔ #tomorrowland
  • Shopping flowers 🌺🌹⚘ #flowers #spring #colorful
Categorieën