Serious Games

Naam project: Serious Games
In opdracht van: Avans Hogeschool en Gemeente Breda
Doel: Het oplossen van een probleem binnen de Gemeente Breda door middel van een game
Met wie: Projectgroep
Keywoords: concept ontwikkeling, storytelling, Layer, game ontwikkeling

portfolio-blok-seriousgames

Opdracht

In opdracht van de Gemeente Breda een vraagstuk oplossen door middel van een game waarbij gebruik wordt gemaakt van ‘mobile technology’. De game heeft als doel het stimuleren van activiteit en participatie van de gebruiker bij het vraagstuk. Er zijn vier thema’s waaruit gekozen kan worden. Met de projectgroep hebben we ervoor gekozen om het vraagstuk van de Snoeproutes in Breda aan te pakken.

Een snoeproute is een route die een leerling aflegt van huis naar school en vice versa, inclusief de route naar de supermarkt en de snackbar tijdens en na schooltijd. Het betreft naast de loop- en fietsroutes ook de routes van en naar bus- en treinstation.

Concept

Het doel van de game is om scholieren op een andere manier met afval bezig te laten zijn. Dit willen we bereiken door middel van storytelling. Het blikje komt als het ware tot leven doordat er een personage tevoorschijn komt wanneer deze gescand wordt met Layer. Het personage leidt je door een verhaal heen waarbij je, tijdens het lopen van de ‘snoeproute’, opzoek moet naar nieuwe delen van het verhaal. Door dit verhaal willen we scholieren een binding laten krijgen met afval. Aan het einde van het verhaal moeten ze het afval in de prullenbak gooien om het slot van het verhaal te kunnen bekijken.